En liten påminnelse från syv

Hej!

Hoppas Du har ett härligt sommarlov!
Nu har aadet snart gått tre veckor sedan Du kunde logga in och se vilket gymnsium Du kommit in på. KOM IHÅG att tacka ja till Din gymnasieplats – sista dag att göra detta är nu på fredag dem 21 juli!!!

Så här står det på Gymnasieantagningens hemsida:

MÅSTE JAG SVARA PÅ ANTAGNINGSBESKEDET?
Du som har antagits till ditt förstahandsval behöver inte svara. Om du har svarat är detta dock okej, du behåller då din plats på val 1.
Du som vill tacka nej till en utbildning som du har antagits till måste svara att du tackar nej.
Du som inte vill prövas vidare för antagning till utbildning eller utbildningar där du står som reserv måste svara att du tackar nej till dessa.
Om du som står som reserv inte svarar alls så prövas du vidare i reservantagningen under sommaren till utbildningar där du nu står som reserv.
Antas du till ett högre på placerat val så stryks alla utbildningar i din ansökan som ligger placerade under denna utbildning.
För dig som behöver svara, logga in med ditt lösenord och svara
Du kan aldrig vara antagen till mer än en utbildning.

Viktiga datum gällande reservantagningen:
31 juli visas antagningsresultat – reservantagning 1
3 augusti är sista svarsdag – reservantagning 1
10 augusti visas antagningsresultat -reservantagning 2

Vill Du komma i kontakt med mig så skicka ett Sms
073 915 2129 (jag kommer inte åt min mail här på landet).

Må gott och ha en fortsatt fin sommar.
Hälsningar Annette, syv

Så här ser de sista veckorna ut!

vecka 22
Måndag = Vanlig dag
Tisdag: Repetitioner i Fillan. Start 8.30. Ni tar er dit och hem på egen hand.
Onsdag: Vanliga lektioner till lunch. Dagens sista är svenska till 12.25. 15.15 börjar era repetitioner i Fillan.
Torsdag: Sovmorgon – start 9.00.
Fredag: Repetitioner hela dagen inför er show.

Vecka 23:
Måndag-tisdag = lediga
Onsdag-torsdag = Repetitioner hela dagen inför er show.
Fredag = Vanlig dag. DATORERNA ska lämnas in på engelskalektionen idag!

Vecka 24
Måndag: SMK-dagen 9.00-13-00ca. Balen 19.00.
Tisdag: Moderna museet. Ni åker från Häggvik ca 8.45. Dagen avslutas ca 13.00.
Onsdag: Mentorsdag tillsammans med 9mb
Torsdag: Skolavslutning. Start 8.50 i sal 19. Gemensamt i aulan 9-10. Dagen slutar 12.00ca.

Finalomgång – vi behöver din röst.

8Ma har kommit till finalen i battery challenge.

Räkningen är nollställd.

Nu kan du rösta på nytt. Gör det. Senast tisdagen den 25/4 kl.12:00.

Rösta gör du på: http://www.thebatterychallenge.se/contribution/batteriernas-liv/

Du kan rösta flera gånger genom att använda t ex facebook, twitter, instagram och google. Ev. kan man behöva vänta emellan röstningarna eller starta om datorn.

Heja klassen!
Julia & Andrea

Preliminär antagning och omval

Hej på er!
Den 18 april, på tisdagen efter påsklovet är det dags – då kan ni se de preliminära antagningspoängen. Och från den 20 APRIL är det möjligt att göra ändringar/omval. Här kommer lite information om detta:

Vad krävs det för poäng för antagning – preliminärt

Din poäng och dina val
Den 18:e april, på eftermiddagen, kan du logga in på www.gyantagningen.se med ditt lösenord och jämföra ditt eget meritvärde med de preliminära antagningspoängen för de utbildningar du själv sökt.

På Gymnasieantagningens hemsida kan du också se antagningsgränser (lägsta poäng för antagning) för samtliga utbildningar inom Stockholms län. Den preliminära antagningsstatistiken hittar du under Slutliga antagningar/Preliminär antagning/Preliminär antagning 2017 .

Det är viktigt att tänka på att dessa antagningsgränser är preliminära. Erfarenheten från tidigare år visar att antagningsgränserna oftast höjs vid den slutliga antagningen. Antagningsgränserna kan också ändras på grund av att elever gör ändringsval under omvalsperioden.

För dig som har gjort färdighetsprov
Om du har gjort färdighetsprov till någon utbildning kan du se resultatet från det provet när du loggar in på din ansökan.

Vill du ändra något i din ansökan?

Omvalsperioden 20 april – 15 maj
Om du vill lägga till eller ta bort utbildningar eller ändra ordningen mellan dina tidigare val kan du göra det under tiden 20 april – 15 maj. Du gör ändringarna genom att logga in med ditt lösenord på www.gyantagningen.se med samma lösenord som tidigare, bekräftar och skriver ut ansökan som ska undertecknas av dig och lämnas till mig eller till din mentor.

Observera att när du har ändrat dina val kan du inte längre se vilka  antagningsgränser som gällde för dina ursprungliga val eller för de nya du väljer i din ansökan.

Vill du inte ändra något i din ansökan, du vill att din ursprungliga ansökan ska gälla?
Om du är nöjd med din ursprungliga ansökan behöver du inte göra någonting alls.

Lösenord
Om du inte har kvar ditt lösenord ska du ta kontakt med mig!

Telefonnummer och e-post
OBS kom ihåg att kontrollera att ditt telefon/mobilnummer + e-postadress är korrekt och ifyllt. Detta görs direkt efter att du loggat in på hemsidan.

Ytterligare frågor
Om du har frågor kring antagningen kan du kontakta mig eller vända dig till Gymnasieantagningen Stockholms län;
Mail: gyantagningen@ksl.se Telefon: 08-580 080 00 må-to kl.9-11

Kanske vill några av er prata lite mer med mig om ert val?! Fyll då i ert namn och klass i det separata dokument som jag inom kort kommer dela med er.
vi ses!
Annette, syv

Din röst räknas!

Två flugor i en smäll… viktigt att just DU röstar!

Klass 8Ma har nu möjlighet att vinna en stor summa pengar till klasskassan genom att tre elever på eget bevåg skapat filmen ”Batteriernas liv”, men för att ha en chans att vinna så behöver vi era röster!

Rösta gör du på: <a href=”http://www.thebatterychallenge.se/contribution/batteriernas-liv/”>http://www.thebatterychallenge.se/contribution/batteriernas-liv/ </a>

Du kan rösta flera gånger genom att använda t ex facebook, twitter, instagram och google. Ev. kan man behöva vänta emellan röstningarna eller starta om datorn.

Heja klassen!
Julia & Andrea

Dags att välja till gymnasiet

Hej alla elever och föräldrar!

Under hösten har jag haft enskilda samtal med alla elever. Vi har pratat om framtids- drömmar, intressen, styrkor och så klart gymnasieprogram och skolor. Vissa vet precis vad man vill göra i framtiden, vilket gymnasieprogram man vill välja och/eller vilken skola man vill gå på – andra är mer osäkra. Men ingen fara, nu under våren finns möjlighet till fler samtal. Lättast är att skriva upp sig för ny tid i dokumentet som jag har delat med klasserna. Det går också bra att maila alternativt söka upp mig på rummet eller hugga mig i farten så bokar vi en tid. Föräldrar är självklart också välkomna, själva eller tillsammans med sitt barn.

De flesta gymnasieskolorna har redan eller kommer under vårterminen att öppna sina portar för besök av blivande elever (och föräldrar). Ni Föräldrar, följ gärna med era ungdomar och Ni Ungdomar ta med era föräldrar! Bästa sättet att få en inblick i en skola är att själv besöka den, prata med elever/lärare och se och höra vad skolan har att erbjuda.

Ansökan görs och antagningsbeskeden visas på Gymnasieantagningens hemsida www.gyantagningen.se. Den  18 januari öppnas hemsidan för ansökan. Någon dag innan eller efter detta datum kommer ett brev med lösenord skickas hem till eleverna. Lösenordet behövs för att kunna lägga in sina val och se sina besked så fota gärna av koden och/eller spara den på ett bra ställe. I bif länk kan man läsa samt se en film om hur man lägger in sina val: http://www.gyantagningen.se/ansokan-antagning/hur-gor-jag-min-ansokan.html

Under fyra veckor är hemsidan öppen för ansökan. Den 15 februari stängs den.

I mitten på april, den 18 april öppnas hemsidan för visning av preliminärt antagningsresultat. Inga papper kommer att skickas hem utan återigen måste man logga in med sitt lösenord för att kunna se de preliminära antagningsresultaten.  

Den 20 april öppnas hemsidan åter för om-/ändringsval. Vill man, har man nu möjlighet att lägga till nya program, skolor, ta bort eller ändra rangordningen i sina val. Det är inget måste. Är man nöjd med sina val gör man ingenting.

Den 15 maj är sista dag för omvalsansökan, kl 24.00 stängs sidan.

Ett par veckor efter skolavslutningen i juni, den 30 juni ska man återigen logga in med sitt lösenord för att se till vilken skola och program man antagits till.

Jag får ofta frågan: “Hur många val måste man göra?” Det finns ingen angiven gräns för hur många val man ska göra men jag föreslår 3-4 stycken. Det beror ju lite på vilka betyg man har och till vilka skolor/program man söker. Lägg gärna till ett säkerhetsval, dvs välj en skola/program där det egna meritvärdet ligger en bra bit över den senaste antagnings- gränsen, helst på senaste medianpoängen. På www.gyantagningen.se under fliken “Slutliga antagningen 2016” hittar man antagningslistor till samtliga skolor i Stockholms län.

Det är viktigt att man RANGORDNAR sina val – sätter den skola/program man helst vill gå på, på första plats, andra valet på andra plats osv. Man blir nämligen bara antagen till ETT program/skola (ett av valen). Blir man antagen till en högre rangordnad utbildning i ansökan
stryks man automatiskt från utbildningar med lägre rangordning. Här är ett par exempel:

  1. Jag har gjort 4 val.
    Jag antas till mitt förstahandsval. Val 2, 3 och 4 stryks därmed. Jag behöver inte göra något mer, i början/mitten av augusti blir jag kallad till min nya skola.

  2. Jag har gjort 4 val.
    Jag antas till mitt andrahandsval. Val 3 och 4 stryks. Jag måste aktivt gå in och tacka ja till min plats men även ta ställning till om jag vill stå kvar som reserv till mitt förstahandsval. Jag rekommenderar alla att tacka ja till sin erbjudna plats samt stå kvar som reserv om man fortfarande önskar det. Om jag varken tackar ja till det erbjudna andrahandsvalet eller platsen som reserv till förstahandsvalet har jag inte någon skola att gå till i augusti.

När man har lagt in sina val på hemsidan och känner sig nöjd, bekräftar man ansökan, skriver därefter ut den, skriver under den och lämnar in den till mig!

Kika gärna mer på Gymnasieantagningens hemsida. Här finns bland annat en nedladdningsbar app med de viktigaste datumen örande gymnasievalet. Under fliken “Frågor och svar” kan man få svar på det mesta som rör gymnasieansökan och valet.

Behöver du hjälp med något av detta så kontakta mig på mail eller sök upp mig i mitt rum. Jag är på skolan varje måndag och tisdag.

Lycka till!

Hälsningar
Annette, syv
anmak_s@edu.sollentuna.se