månadsarkiv: augusti 2017

Elevernas IUP-mål formulerade på inskolningssamtalen

De elever som fick som mål att i höst ha fokus på klockan vill vi tipsa att gå in på www.elevspel.se för att färdighetsträna.

De som fick som mål att träna multiplikationstabeller kan med fördel göra det genom appen Min Multiplikation på telefon eller iPad. Det går ju även att göra det på andra sätt som vi visade på samtalen.

/ Sarah och Isabell

Mindset och matematik

Vi har haft en lektion i matematik den här veckan. Vi har lagt fokus på att ha rätt mindset.

Vi har sett på filmen

Vi har pratat om att när vi gör fel är det viktigt att lära sig av sina misstag, det är då vi lär oss.

Alla kan, det bara tar lite olika tid att lära sig. Man ska aldrig stressa igenom ett område utan fokusera och arbeta koncentrerat.  Hjärnan är som en muskel som man behöver träna för att man ska kunna lära sig nya saker.

Detta är vad läxan handlar om.

 

Tips till föräldrar som är mer intresserad om GRIT och mindset se serien i Vetenskapens värld SVT Play

https://www.svtplay.se/video/14875860/vetenskapens-varld/vetenskapens-varld-sasong-27-avsnitt-1?cmpid=del:em:20170825:man-21-aug-2000:pla:lp

Skoldagen slutar 14:00 på måndag 28/8

Håll alltid koll på kalendern här på bloggen – den är ett levande dokument som ständigt uppdateras när saker och ting händer på skolan som ändrar ordinarie tider.

Som t ex nu på måndag. Årskurs 5-9 har IUP-samtal som gör att ämneslärare sitter upptagna på eftermiddagarna. Eleverna i 4Ma slutar därför kl 14:00 på måndag då slöjden utgår.

På tisdagen är det ordinarie schema som gäller. Eleverna har med sig ett pappersschema hem idag och vi har även gått igenom det i detalj med barnen.

mvh

Isabell och Sarah

Klassrumsregler

Eleverna har på ett fantastiskt sätt formulerat gemensamma klassrumsregler idag. Dessa har dessutom fått 32 stycken tumavtryck på sig som ett kvitto på allas godkännande av reglerna.

Qben öppen från 12:30 denna vecka

Ett förtydligande gällande Qbens öppnande denna första skolvecka.

Direkt efter skoldagens slut 12:30 möter vår elevassistent Kajsa upp de elever i klass 4Ma och 4Mb som ska gå till Qben. De följs gemensamt åt dit. Detta gäller tisdag-fredag denna vecka.

Hälsningar Isabell och Sarah