månadsarkiv: september 2017

Tidningskändisar!

Håll ögonen öppna efter tidningen OM och oktobernumret, nummer tre. (OM är Sollentuna Energi och miljö’s, SEOMs, kundtidning och delas ut till alla boende och verksamma i Sollentuna fyra gånger per år ).

När vi hade vår härliga dag på Naturskolan i september var SEOM där och intervjuade pedagogerna från Naturskolan och oss andra. Det blev ett mycket fint reportage i tidningen.

Här är länken till tidningens digitala version, så som sagt, håll koll!

http://www.seom.se/kundservice/publikationer/

Trevlig helg!

Kloka funderingar kring ett slutet kretslopp

Klassen har i veckan fått fundera kring ett slutet kretslopp och hur det fungerar. Deras förkunskaper byggs på med kännedom om fotosyntesen och förbränningen, två livsnödvändiga processer vi har på vår jord. Jösses vad stolt man blir som NO-lärare när eleverna i smågrupper ställer frågor till varandra som ”hur kan växterna överleva, de kommer ju inte få vatten?” och ”varifrån kommer koldioxiden?” ”finns det någonting annat därinne som ger koldioxid?”

Det är i utforskandet och i sökandet som vi skaffar oss nya kunskaper hur saker och ting fungerar. Vi fortsätter nästa vecka med att försegla urnan för alltid och att observera skeenden i glasflaskan.

Isabell

Skolfotografering

På tisdag nästa vecka, 19/9, är det 4Ma’s tur att fotograferas i aulan. Vanliga schematider gäller, fotograferingen sker under dagen i aulan. Inga syskon- eller kompisbilder kommer att tas.

Ett blogginlägg om tabellträning i matematik

Skolan kommer att göra ett första inköp av betalappar till iPads i slutet av veckan. Det betyder att eleverna nästa vecka kommer att kunna komma igång med multiplikationstabellträning i en app som heter Min Multiplikation. Många elever fick tabellträning som individuellt utvecklingsmål på inskolningssamtalen och appen kan vara ett av flera sätt att träna för att nå sitt mål.

Hälsningar från matematiklärarna