månadsarkiv: oktober 2017

Höstlovsutmaning!


Hej!
Vilket väder vi har, den här första dagen på läslovet! Hoppas alla är ute och njuter av solen och färgprakten! Men det blir ju mörkt tididgt och då kan det vara läge att mysa till det inomhus, med t.ex en god bok! Jag har berättat för eleverna om en webbsida som heter jagharläst.se där man kan klicka för vad man har läst, det kan vara allt från baksidan på mjölkpaketet till svensk text på en utländsk film! Sedan skickar man det till mig, baant_s@edu.sollentuna.se.
Uppmuntra gärna ditt barn att läsa en bok, varför inte tillsammans, hela familjen?
Med vänliga hösthälsningar,
Barbro

Så får du ditt barn att läsa:
1. Läs själv. Som förälder är du en viktig förebild.
2. Läs godnattsagor för barnen.
3. Muta barnen. Du kan inte tvinga barn att läsa men du kan muta dem: Du får 25 kronor om du läser en bok!” Med mutor kan du etablera en vana.
4. Var inte snobbig i bokvalet. Inse att dina gamla favoritböcker är lika passerade som dina gamla jeans.
5. Lägg tid på att välja böcker. Det finns bra serieromaner. De som läser Guiness rekordbok kan imponera på kompisarna med att rekordet i varmkorvätning ligger på 69 korvar på tio minuter. Zlatan-boken är en bra ingång för sportintresserade.
5. Inse att ditt engagemang viktigt. Ägna lika mycket tid åt ditt barns läsning som åt ditt barns idrottsutövande.

En kupp

Döm av min förvåning…idag exakt klockan 10:10 stod jag i klassen och pratade om problemlösningsstrategier i matematiken. Då räckte en efter en upp handen och kort därefter var 29 händer uppe i luften. Först blev jag lite ställd…men sedan så avslöjade några med sämre poker face att det var en ”kupp”.

Ha ha ha – underbara elever!

Isabell

Ikväll

Samling 16.30 Tibble Kyrka

Kläder: Svart eller mörkt nedtill, svarta skor eller strumpor. Sollentuna musikklasser-tröja.

Matsäck medtas!

Konsert kl. 19.00