Matsvinnskampanj 22 februar-11 mars

Hej!
Dags för matsvinnskampanj på skolorna.
Det är Sollentuna kommuns och ISS ambition att tillsammans med skolorna minska matsvinnet.
Typvärdet för matavfall från storkök är att 60 gram matavfall genereras per producerad portion. Ca hälften av detta beräknas utgöra tallrikssvinn, d.v.s. 30 gram tallrikssvinn per portion. 
Det finns bedömningar som pekar på att svinnet kan minskas med 50 procent.
Detta är också ISS ambition, 50 % mindre matsvinn.
Åtgärdsförslag kopplade till personal och ansvariga
Flera studier lyfter fram några viktiga faktorer som påverkar svinnet: engagemang, kunskap och planering. 
Studie i Göteborg konstaterade att fler än måltidspersonalen behövde involveras och engageras för att ge bra effekt. Grupper som lyftes fram var skolledning, rektorer, pedagoger och föräldrar.
Att involvera så många som möjligt för att skapa en medvetenhet ger oss större möjligheter att bli framgångsrika
Vi kommer att mäta matavfallet i matsalen och redovisa det dag för dag.
Viktigt att eleverna ser att förändringar ger resultat.

Med vänliga hälsningar
Johan Fagerström
Restaurangchef Sollentuna Sverige
ISS Facility Services AB – Sollentunavägen 68-191 40 Sollentuna 
Direkt: – Mobil: +46 734 365478

En reaktion på “Matsvinnskampanj 22 februar-11 mars

  1. Pingback: Matsvinnskampanj 22 februar-11 mars | Sollentuna musikklasser

Kommentarer inaktiverade.